Израел ќе се откаже од Евросонг, ако не се одржи во Ерусалим

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Израел би можел да се откаже од организирање на натпреварот за песна на Евровизија, доколку не биде дозволено тој да се одржи во Ерусалим, изјави израелската министерка за култура и спорт Мири Регев. Таа изјави дека дека ќе предложи Евросонг да не се одржи во Израел ако не биде дозволено тоа да биде во Ерусалим, зошто како што образложи би било погрешно да се потрошат 14 милиони долари доколку не постои можност израелската престолнина да се покаже пред цел свет и да ја претставува на вистинскиот начин својата држава.

Share.