ТЕРА

REKLAMA???

ИЛИЕВСКИ ЗА ШТЕТИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО

На денешната седница на Советот на општина Битола, била прифатена иницијативата на советникот Методија Илиевски од СДСМ за дополнување на нови членови, односно експерти од сферата на земјоделието во комисијата за штети од елементарни и други непогоди.

„Истата веднаш да биде ставена во функција, со цел да се обештетат земјоделците кои претрпија штети на земјоделските посеви од невремето со град и силен ветер кој ја зафати Општина Битола изминатиот викенд“ вели Илиевски.

По невремето од викендов Илиевски кој е и раководител на подрачното одделение на Министерството за земјоделие во Битола, соопшти дека имало штети врз земјоделски култура и во Општина Битола, Новаци и Могила.