Инвестиции од сопствени средства на ЈП Пазари

ЈП Пазари се стреми кон зелено јавно претпријатие. Актуелното раководство од почетокот работи на проекти и инвестиции, а реализирани се повеќе проекти од областа на заштита на животната средина и енергетската ефикасност.
-Прв како проект беше промена на осветлувањето на пазарот со ЛЕД, инвестиција од сопствени средства околу 150.000 денари. рвото јавно претпријатие кое произведува електрична енергија за сопствени потреби.Инвестицијата беше околу 1 милион 100 илјади  денари која за 4-5 години ќе се врати, со тоа што сметките за електрична енергија се намалија за 60-7-%, изјави Вчаде Атанасовски, директор на ЈП Пазари.

Друга инвестција која ја имаше ова претпријатие од сопствени средства во вредност од околу 250.000 денари беше промената на дограмата на дужаните во градскиот пазар.

-Исто управната зграда изградена од 1952 година не беше ништо направено ништо, инвестиравме во неа околу 2,5 милион денари, вели Атанасовски.
За 3 години имаа вкупно инвестиции од 5-6 милиони денари од сопсртвени средства.

 

Сподели