Интервју во Актуел на Тера со министерот за финансии Драган Тевдовски

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во денешното Актуел интервју на Тера телевизија со министерот за финансии Драган Тевдовски зборуваме за макроекономските показатели за кои вели дека се движат во одлична насока.

Според Тевдовски економијата се движи во позитивна насока, а со успешно придвижување кон НАТО и кон ЕУ може да се очекува забрзување на економскиот раст.


Што значи потпишаниот договор со Европската инвестициска банка (ЕИБ) за 100 милиони евтини кредити за мали и средни претпријатија и најавата за други 130 милиони евра средства евтини кредити за малите и средни претпријатија, преку Европската банка за обнова и развој, се теми на кое раговоравме со Тевдовски.

Тевдовски го прашавме и за тоа колку пари Битола може да очекува со проекциите на буџетот за следната година.

 

Share.