Интервју со Исмаил Лумановски во денешниот Актуел на Тера

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Се исполнува уште една негова желба, да има свој концерт на Хераклеа во Битола. Заедно со неговиот бенд The NY Gypsy All-Stars, со кој настапуваат низ целиот свет, Исмаил Лумановски на 16 август на битолска Хераклеа од 21 часот.

Во денешното интервју зборуваме за музиката која ја создаваат, за нивните турнеи од Јужна Кореја, преку Блискиот исток, Австралија, Америја, Европа до Македонија.

Организатор на концерот е редакцијата на Битолски весник,а помогнат од Битфест, односно општина Битола.

Билетите се пуштени во продажба, на билтерницата на Центарот за култура, во редакцијата на весникот, на Широк сокак и секако на Хераклеа вечерта пред концертот.

Share.