Исламска држава презеде одговорност за нападот на Лондонскиот мост

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Исламска држава соошти дека нападот на Лондоснкиот мост, во кој беа убиени две лица, го извршил еден од нејзините борци.

Британската полиција претходно го идентификуваше напаѓачот како 28-годишен Усман Кан, кој во 2012 година бил обвинет за тероризам, а минатата година бил пуштен на условна слобода.

Исламска држава наведе дека инцидентот е одговор на нејзините повици за напад на земјите кои се дел од коалицијата која се бори против оваа терористичка група.

 

Share.