Каква е состојбата со водотеците во Новаци

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Во врска со поплавите оваа недела да ве известам дека се прати водостојот на реката Црна. Моментално висината на водата е 246 см максималната е 450 см така да нема опасност од излевање во овој дел на течението на реката Црна. Вчера висината на водостојот беше над 256 см што значи од вчера па навака има тенденција на опаѓање. Поголемипот дел негде 30км минатите години е исчистено коритото на реката Црна и се надеваме дека годинава ќе се прошири коритотот на реката Црна така да протокот ќе биди поголем и ќе се намалат уште повеќе ризиците од поплави. Секојдневно ние имаме човек што ја прати ситуацијата,изјави Љубе Кузмановски градоначалник на Општина Новаци

Share.