Како дишат битолчани?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Воздухот во Битола и натаму загаден. И претпладнево мерните станици и во центарот на градот и во индустрискиот дел покажаа високо загадување со ПМ 10 честичките . Во саботата Битола беше најзагаден град во Европа. Денес ги прашавме битолчани колку загадениот воздух им создава здавствени проблеми, кој се според нив најчестите загадувачи на воздухот, и кои мерки треба да се преземат?

 

 

Share.