Канческа-Милевска си го наградила возачот со 2.000 евра

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Државните ревизори пронајдоа серија неправилности при ревизијата на сметката на буџетот на Министерството за култура за 2016 година додека со него управувала ексминистерката Елизабета Канческа-Милевска.

Наодите од ревизијата покажаа дека ексминистерката за култура побарала од Министерството за финансии согласност за обезбедување 127 илјади денари во бруто-износ за ангажирање возач врз основа на авторски договор за период од 1 година. Финансии дало согласност на барањето на Канческа, но ревизијата утврдила дека лицето што всушност било дополнително ангажирано како возач било државен службеник и работело како самостоен референт во Секторот за општи работи.

makfax.com.m

Share.