Кинематограферот на најновиот филм на Педро Алмодовар „Болка и слава“ пристигна во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Кинематограферот на најновиот филм на Педро Алмодовар „Болка и слава“, со кој ќе се отвори Фестивалот, Хозе Луис Алкаине вчера пристигна во Битола.

Jубилејно 40 – то издание на Фестивалот „Браќа Манаки  се отвора со ремек делото на Педро Алмодовар, „Болка и слава“. А по официјлната проекција, обезбедена е уште една проекција на филмот, за што организаторите велат дека не беше лесно, но, дека  секоја година се обидуваат граѓаните од Битола да имаат свое место зашто ова е наш заеднички фестивал.

Тој во 2013 година беше лауреат на Златна камера 300 за животно дело.

Share.