Кипар погоден од големо невреме

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Големо олујно невреме го погоди во понеделникот планинскиот венец Тродос на Кипар, проследено со град со големина на орев.

Градот за само неколку минути на патиштата формираше слој мраз во висина од седум сантиметри, а температурата за неколку минути падна од 20 Целзиусови степени на само пет степени.

Невремето ја уништи овогодишната жетва, а локалното население побарало помош од државата бидејќи градот целосно ги уништил овошките чија берба требало да започне за неколку дена.

Share.