Концерт на пензионерски хорови

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во организацина на здружението на пензионери од Битола а во рамки на одбележувањето по повод празникот на градот 4ти Ноември во Н.У. Библиотека Св. Климент Охридски од Битола концерт одржа и пензионерскиот хор „Сирма Војвода“ и пензионерските хорови од Прилеп „Преродба“ и „Пензионер“.

Пензионерскиот хор „Сирма Војвода“ од Битола пред публиката изведе стари битолски песни.

Со овој концерт исто така се одбележа и јубилејот на пензионерското друштво кое слави 72 години од основањето.

Share.