Коронавирусот можна причина да се промени локацијата на Октоберфест

Минхенскиот Октоберфест е откажан поради пандемијата од корона вирус и рестриктивните мерки во Германија.

Но поради ваквите околности годинешниот Октоберфест можеби ќе се одржи во Дубаи, потврди член на организацискиот тим.

Прочитајте и: Дијана Неделковска нов претседател на Светската федерација за борчеки вештини на местото на Златко Неделковски


Алкохол би можел да се служи на ова подрачје, како што тое е веќе случај во хотелите. Но, оние кои конзумираат алкохол до хотелот ќе мора да се провозат со автобус, за да не одат пијани низ градот. Блуме вели дека се работи за почитување на двете култури.

Во Дубаи би тренбало да бидат поставени реплики на Баварија и Куќата на славните. Бројни германски пиварници најавија дека ќе учествуваат во настанот.

Сподели