Коњановски: Општински референдуми за поголемите капитални инвестиции

Да се предложат капиталните инвестиции, а во случај кога има ограничен буџет, земајќи ја предвид и можноста за кредитна задолженост, на референдум граѓаните да се изјаснат за категоризација по приоритет на проектите, вели кандидатот за градоначалник на Битола од ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата, Тони Коњановски.

Исто така вели да се даде можност при референдум да се одлучи и кредитна задолженост за капитални инвестиции од „голем размер“ (над 50% од буџет).

 

Сподели