Кражба во црквата „Св. Никола“ во село Суводов

0
821

На 03.06.2018 година во Полициското одделение Новаци било пријавено дека во периодот од 26.05 до  03.06.2018 година непознат сторител извршил тешка кражба во црквата „Св.Никола“ во атар на с. Суводол. Сторителот со употреба на сила ја отворил влезната врата, влегол внатре и одзел одредена сума на пари и други различни предмети. Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот и за целосно расчистување на случајот.