КУД „Новаци“ настапи во Бугарија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

КУД „НОВАЦИ” од Новаци настапи на фолклорниот концерт во Годлево, општина Разлог во Република Бугарија.

Ова културно уметничко друштво е постојан промотор на фолклорот и традицијата од нашиот крај, претставувајќи ја општина Новаци не само на национално туку и на меѓународно ниво.

Изразија благодарност до градоначалникот Љубе Кузманоски и Советот на општина Новаци кои со финансиска поддршка го овозможија учеството на фолклорното друштво во Бугарија.

 

Share.