Лабуристите победиле во Холонадија на Европските избори

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Лабуристичката партија на потпретседателот на Европската комисија Франс Тимерманс, освои најголем број гласови на холандските избори за Европскиот парламент, според резултатите од прелиминарната анкета на Ипсос.

Лабуристичката партија, и покрај различните прогнози, на вчерашните избори за ЕП ги победиле Либералите (ВВД) и популистите (ФвД).

Според резултатите од истражувањето на Ипсос за холандската телевизија НОС, партијата на Тимерманс треба да има пет места во Европскиот парламент резервирани за Холандија, ВВД – четири, додека ФВД – три.

Share.