ЛДП: Против сме влегување на Мендух Тачи и Амди Бајрам во Владата

0
1178

Пратениците на ЛДП кои се дел од коалицијата предводена од СДСМ не гласаа за Бардуљ Даути да биде министер без ресор за привлекување странски инвестиции.

Од ЛДП велат став на партијата е дека се против Влегувањето на Мендух Тачи и Амди Бајрам во Владата.

„ДПА и Амди Бајрам се вирус кој го внесуваме во здравиот владин организам и затоа не гласавме за влез на ДПА во Владата“, велат од ЛДП.