Македонија доби лесна група на ЕП 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Македонската ракометна репрезентација ги дозна противниците за Европското првенство кое ќе се одржи на почетокот на следната година во Австрија, Шведска и Норвешка.

Група А (Грац): Хрватска, Белорусија, Црна Гора, Србија

Група Б (Виена): Чешка. Македонија, Австрија, Украина

Група Ц (Трондхајм): Шпанија, Германија, Летонија, Холандија

Група Д (Трондхајм): Франција, Норвешка, Португалија, БиХ

Група Е (Малме): Данска, Унгарија, Исланд, Русија

Група Ф (Готенбург): Шведска, Словенија, Швајцарија, Полска

Фалангата” ќе биде стационирана во „Виенер Штадхале” во Виена – прекрасниот објект кој собира 12.000 гледачи ќе биде наш дом за време на јануарскиот собир.

Share.