Македонија на претпоследното место на првата полуфинална вечер

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Македонија со претставниците ,,Ај кју’’ и песната ,,Lost and found’’ завршиле на претпоследното место на првата полуфинална вечер на 63  издание на Евровизија.

Според резултатите од гласовите  кои се објавени на официјалната страница на Евровизија, Македонија завршила на 18 место, од вкупно 19 натпреварувачи, со  24 поени.

Израeл 283

Кипар 262

Чешка 232

Австрија 231

Естонија 201

Ирска 179

Бугарија 177

Албанија 162

Литванија 119

Финска 108

Азербејџан 94

Белгија 91

Швајцарија 86

Грција 81

Ерменија 79

Белорусија 65

Хрватска 63

Македонија 24

Исланд 15.

 

Share.