Македонски евергрини на Концертот на Битолскиот дувачки оркестар

Синоќа со концертот на Битолскиот дувачки оркестер заврши 13-то издание на Фестивалот на музика од Светот, кој го организира Центарот за култура-Битола. Уште едно музичко патување. На третата вечер македонски евергрини испеани од вокалните солисти Бојан Стојков, Димитар Андоновски, Јасна Димитровска, Зарина Прва Севда, Тамара Стојковска и Нико Ѓоргиевски. Светот е поубав на Фестивалот на музика од светот, вели организаторот на фестивалот.

 

Сподели