Мексиканка победи на “Мис на светот 2018”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ванеса Понсе де Леон (26) од Мексико е избрана за Мис на светот за 2018 година. Круната ѝ ја предаде минатогодишната победничка, Индијката Мануши Чилар.

На натпреварот кој традиционално се одржува на островот Санија во Кина, за прва придружничка е изнрана претставничката на Тајланд, а за втора придружничка убавицата од Уганда.

Share.