Мери Тромбева избрана за прв човек на Вишото јавно обвинителство во Битола

0
2298

Поранешниот уставен судија Исмал Дарлишта е нов обвинител во Јавното обвинителство на Македонија. Советот на јавните обвинители денеска го избра на огласот за испразнето место во републичкото обвинителство од јуни.

Освен Дарлишта, Советот денеска за јавен обвинител на Вишото обвинителство во Битола ја избра Мери Тромбева.Тромбева доаѓа на местото на вишиот обвинител Димче Пажески.

 

 

.