Меј го преживеа гласањето недоверба во парламентот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Премиерката Тереза Меј синоќа го преживеа гласањето за доверба во британскиот парламент, еден ден откако нејзиниот договор за Брегзит претрпи тежок пораз.

Владата на Меј доби 325 гласови, наспроти 306 кои и изразија недоверба.

Ваквиот исход значи дека таа сега ќе продолжи со разговорите со сите партии во обид да постигне консензус за тоа како ќе оди натаму текот на напуштање на Европската унија.

Share.