Милевски реизбран на лидерската позиција

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Либерално-демократската партија денеска на седмото Изборно собрание го резибра Горан Милевски за лидер на партијата.

Милевски објави дека од  339 присутни делегати, за претседател на тајното гласање се изјаснија 335 делегати, од кои:
– 294 гласаа за Горан Милевски;
– 31 гласаа за Никица Корубин;
– 10 неважечки ливчиња.

„Оваа голема доверба што ми ја укажаа делегатите ме обврзува да работам со уште поголема енергија и мотив, да се бориме заедно за либералните вредности и идеали“ рече Милевски по изборот.

Share.