Миленков поднесе оставка од Антикорупциска

0
368

Членот на Државната комисија за спречување на корупција Горан Миленков поднесе оставка од функцијата. Оставката на Миленков, кој е и поранешен претседател на ДКСК е доставена до Собранието на Македонија.

Обвинителството пред некој ден отвори истрага по објавениот ревизорски извештај на УЈП за работата на членовите на ДКСК. Во извештајот се наведени сомневања за исплата на фиктивни патни налози и трошења на буџетски пари. Претседателот на Антикорупциска, Игор Тантуровски ги негираше наводи на ревизорите и рече дека нема да поднесе оставка.