Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ ќе се врати во Собрание кога ќе се создадат демократски услови

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, изјави дека партијата ќе се врати во Собранието кога ќе се создадат демократски услови за тоа.

„Во моментов нема демократски амбиент за работа на Собранието. 12 проценти од пратеничката група сè уште се наоѓаат во притвор, тоа се 5 проценти од вкупниот број пратеници кои се соочуваат со конструирано обвинение за тероризам“, рече Мицкоски.

Share.