Наградата за трајни вредности за Архимандритот Партениј

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Битолски весник синоќа ги додели наградите на традиционалната манифестација „ Избираме најуспешни битолчани за 2017 “

Беа доделени награди во повеќе области. Наградата за животно дело му припадна на проф. д-р Живко Попов, наградата „ Ајри Демировски“ на кларинетистот Исмаил Лјумановски, а нагрдата за трајни вредности на Архимандритот Партениј од Бигорскиот манастир.

Битолски весник годинава слави 55 години од излегувањето на првиот број.

Повеќе за наградите во следното издание на Ритамот на градот.

Share.