Над 100 девојки исчезнаа по напад на Боко харам во Нигерија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Како резулт од напад на терористичката група Боко харам врз училиште во североисточна Нигерија изчезнаа 111 девојки, соопшти локалната полиција, која истовремено изрази страв дека ситуацијата би можела да значи повторување на масовните киднапирања во Чибук во 2014 година.

„Осумстотини и петнаесет ученици се вратиле од наставата, од 926, кои учат во училиштето. Другите ги нема“, изјави началникот на полицијата во нигериската држава Јобе.

Share.