Народниот правобранител отвори предмет за бебето оставено пред Домот за доенчиња во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Народниот правобранител по сопствена иницијатива отвори предмет по сознанија во медиумите за случајот со малолетничката која го остави штотуку родено дете пред Домот за доенчиња во Битола.

„Веднаш ги задолживме нашите службени лица во Оделението  за заштита на правата на деца и деца со попреченост, покрај писмените барања и информациии согласно надлежностите на народниот правобранител да  извршат службени разговори со Центарот за социјална  работа во Тетово од причина што јавноста беше информирана дека е утврден идентитетот на мајката, односно дека станува збор за  жителка на општина Тетово“ изјави за МИА заменик-народниот правобранител Васка Бајрамовска.

Женското бебе, кое минатата недела беше оставено пред Домот за доенчиња во Битола беше пронајдено од 50-годишен битолчанец.

Share.