Наумовска: Ќе се трудам Битола да добие капитални инвестиции во образованието

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Гледајќи ја состојбата во образовните установи во различни општини, Битола  долго време беше запоставена од претходнаа власт во однос на капитални инвестиции и во однос на средства што се наменуваа за реконструкции и опремување на училиштата.Ќе се трудам,  онака како што училиштатата во главниот град се одлично опремени и во Битола да добиеме такви капацитети и такви можност. Моите заложби се и Битола да добие дел од тие капитални инвестиции наменети онаму каде што е потребно, посебно во училиштата во градот, рече заменик министерот за образоавние Елизабета Наумовска.  

Share.