На Балканот 100.000 удари на гром

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во регионот поради големото невреме за 15 часа имаше околу 100 000 удари на гром.

Откако градот со големина на орев направи огромна штета во Словенија , невремето се помести кон Хрватска.

Низ целата земја е прогласен метеоаларм , а во Истра се забележани силни грмотевици и дожд со град.

Невреме има и во Црна Гора.

Share.