На вработените во „Еурокомпозит“ им се исплатени по 22.000 денари

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Министерството за внатрешни работи изврши авансна исплата, а Министерството за финансии преку трезорската сметка ги префрли парите на „11 Октомври-Еурокомпозит“ а.д. Прилеп, со што е исплатен  надомест од 22.000 денари за секој вработен.

Како што информира владината прес-служба, одлуката на Владата донесена на 57-та седница за надминување на состојбите и наследените проблеми во „Еурокомпозит“ се реализира.

На владината седница во вторникот МВР беше задолжено да ја продолжи реализацијата на договорот со „Еурокомпзит“, да изврши репрограмирање на обврските кон компанијата и да изврши авансна исплата на обврските предвидени со Договорот за изработка на производи наменети за потребите на Министерството.

Share.