Невреме во северозападна Европа

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во изминатите денови делови од Европа зафатени од снежно невреме. Наставата во училиштата во делови на Германија е откажана поради невремето во северозападна Европа. На аеродромот во Амстердам откажани над 200 летови. Поради невремето e прекинaт и железничкиот сообраќај.

Во Велика Британија илјадници домови останале без струја, а силниот ветер откорнал и неколку стебла.

Слично е и во Шкотска, каде што е издадено предупредување за возачите поради силниот ветер, снег и мраз.

Share.