Невреме во Хрватска и Словенија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Вчера попладне силно невреме зафати делови од Хрватска и Словенија.

Градот Ријека и околината се погодени од невреме проследено со град и силен ветер, а на повеќе места има и поплави. Уништени се покриви и земјоделски површини.

Словенија ја зафати невреме со град, какво немало досега. Оштетени се голем број на автомобили, особено во местото Чрномељ.

Share.