Необична аукција во САД – продаден пилеши медалјон за неверојатна цена

На Е-Bay деновиве се продаде пилешки медалјон од Мекдоналдс, при што почетната цена по која бил огласен овој производ била дури 40 000 долари.

Околу стотина луѓе се пријавиле во рекордно време. Интересот бил толку многу голем што медалјонот се продал за повеќе од 99 000 американски долари.

Прочитајте и: Дигитален мост – иновација која овозможува градовите да се поврзуваат со портали

Овој медалјон од пилешко месо бил многу баран бидејќи неговиот облик наликува на лик од видео играта Among Us, која во моментов е многу популарна.

Сподели