Нимиц на 31 јануари доаѓа во Скопје

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Медијаторот на ОН во спорот за името Метју Нимиц, на 31 јануари ќе ја посети Македонија.

На последната рудна разговори за името што се одржа на 17 јануари во Њујорк медијаторот Нимиц излезе со сет сугестии и предлози и оцени дека на повидок е решение на долгогодишниот спор меѓу Грција и Македонија.

Share.