Нова ерупција на вулканот во Хаваи исфрлила пепел висок 10 000 метри

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Официјалните лица истакнуваат дека на Хаваите дошло до уште една ерупција на вулканот Калауеа, пришто се создал облак од чад и пепел висок околу 10.000 метри.

Речиси 50 домови се уништени од почетокот на ерупциите.

Огнот и понатаму се излева од пукнатините на земјата во подрачјето Лејлани Естејтс, кое е евауирано пред три недели, а домовите ги напуштија над 2000 луѓе.

Share.