Новинари од Балканот ќе ја промовираат Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Новинари и уредници од најреномираните списанија, портали и емисии од Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Хрватска, кои обработуваат теми со туристичка содржина, денес во Битола снимаат репортажи за големото културно – историско богатство на градот, кое претставува вистинска туристичка атракција на градот, вака општината денеска ги информираше медиумите.

SONY DSC

На средбата со Градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска, новинарите разговараа за туристичките содржини на градот, можностите за развојот на туризмот, активниот културен живот во текот на целата година, како и културните манифестации и фестивали кои го привлекуваат вниманието на потенцијалните туристи.

SONY DSC

Присутните новинари, како што велат од општината, воодушевени од градот, најавија инспиративни и атрактивни приказни за Битола, со кои наскоро ќе ја промовираат Битола во регионот, но и пошироко.

SONY DSC

Организатор на информативното патување во нашата земја е Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Share.