Новинарка прави уметнички дела од полимерна глина – Ивана Соколовиќ Најдова во „Урбано“

Во услови на пандемија некои најдоа начин како креативно да го искористат времето. Следното интерву е посветено на еден таков пример.

Се работи за македонска новинарка која за време пандемијата ги спои новинарството и уметноста.

Ивана Соколовиќ Најдова во Урбано на ТВ Тера ја раскажа креативната приказна за полимерната глина, односно како со голема љубов се стигнува до мали уметнички дела.

Сподели