Нов асфалт за дел од стариот пат

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-По стариот регионален пат Битола-Прилеп Р20 заедно со јавното претпријатие Државни патишта вчера го завршивме асфалтирањето од индустриската зона „Петилеп“ до населеното место с.Беранци и од с.Вашерејца до с.Лознани. Тој стар регионален пат кој ги поврзува сите општини е од исклучително значење, рече градоначалничката на Могила Јасмина Гулевска.

Таа додаде дека во моментот работат и на уредување на трите паркови во Могила, Добрушево и Дедебалци.

Исто така информираше дека на почетокот на новата школска година учениците од с.Ношпал ќе почнат да ја следат наставата во новото монтажно училиште.

Share.