Нов топол бран во Европа

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Според прогнозата на Severe Weather Europe ,следната недела Европа ќе биде погодена од нов топлотен удар со температури за 8-10 степени над просечните за овој период од годината.

Во Германија и земјите на Бенелукс температурата ќе достигне и до 30 степени. Над 30 степени и во  Италија , Унгарија и Франција.

 

Share.