Обезбедени се 55 респираторни машини

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Обезбедени се 55 респираторни машини, од кои 25 од страна на УНОПС, преку средствата обезбедени од Норвешка и 30 преку УНДП од добавувач од Кина за чија набавка на располагање ќе се стават дел од итните средства кои ги обезбеди Европската Унија за поддршка на земјава во справување со коронавирусот, информира министерот за здравство Венко Филипче.

Share.