Обилни снежни врнежи предизвикаа хаос во Шпанија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Обилни снежни врнежи предизвикаа сериозни тешкотии во неколку провинции во северна Шпанија. Скоро 20 патишта беа привремено затворени за сообраќај, а десетици други возила беа пуштани само со синџири.

Снегот, иако за кратко време, врнел и во главниот град Мадрид.

Снежни врнежи опфатија речиси половина од земјата. И ако во северните провинции снегот не е необичен феномен, жителите на Андалузија беа доста изненадени, а во Мурсија немало снег уште од 1983 година.

standard.mk

Share.