Огненовски ја започна иницијативата за формирање на нова партија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Битолчанецот Јорго Огненовски заедно со уште неколкумина истомисленици ја започна иницијативата за формирање на политичка партија која ќе се вика „Демократи“

За да можат да ја изодат законската процедура сега се во фаза на обезбедување на 1000 изјави заверени кај нотар од граѓаните на Битола, но и од сите други градови во Македонија.

Заверката на нотар е бесплатна, а оние кои сакаат да ги поддржат во нивата намера, со себе треба да понесат документ за лична идентикација.

Зошто се реши на овој чекор, разговараме во днешниот Актуел.

 

 

Share.