Огромна карпа падна на патот во Тајван, возачот за влакно ја избегнува

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На интернет е објавена снимка од страшниот момент во кој карпа паѓа на сред пат во Тајван и за неколку секунди го промашува автомобилот.

Каи Зенгјанг (38) возел по патот кон Тајпеј во вторникот по посета на пријатели. Го опиша своето искуство во медиумите и раскажа како неговото „пријатно возење одеднаш се претворило во страшно“.

Зенгјанг го фотографирал автомобил откако пристигнал во Тајпеј за да ја документира штетата. За среќа, сето тоа завршило со само неколку гребнатинки на автомобилот од скршените парчиња на карпата.

Тајванската агенција за безбедност на патиштата соопштила дека секогаш постои ризик од одрон на карпи во областа, бидејќи се наоѓа во планинска област.

mkd.mk

Share.