Одлуките за уставните измени објавени во Службен весник

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во Службен весник денеска и официјално се објавени одлуките за прогласување на уставните амандмани донесени во петокот во Собранието на Македонија, како и одлука за прогласување на Уставниот закон за нивно спроведување.

Со тоа и службено од 12 јануари стапуваат во сила изгласаните уставни измени и според Преспанскиот договор, нема да важат доколку грчката страна не го ратификува истиот во својот парламент.

 

Share.