Опасни намирници за вашите зајаци

Зајаците се програмирани да јадат огромен процент од својот живот. Ова значи дека тие често не внимаваат на храната, а џвакањето е често нивниот начин да утврдат што може да се јаде. Ова може да претставува опасност, со тоа што електричните жици се најчести, но и земањето примероци од домашни или градинарски растенија може да биде извор на токсичност кај зајаците. Еве неколку од кои треба да ги чувате.

Бршлен

Глифосфатни хербициди

Остатоци од стара храна или ореви

Хризантема

Далија

Растенија израснати од луковици, вклучувајќи лалиња, крокус, нарциси и зумбул

Сподели