Почувствуван земјотрес во Охрид

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес на 26.1.2018 година во 11 часот и 12 минути регистрирше земјотрес кој потекнува од охридското епицентрално подрачје. Епицентарот на земјотресот беше на само 6 километри источно од Охрид во околината на селото Рамне. Неговата Рихтерова магнитуда изнесува 2.4 а беше почувствуван од населението во Охрид и неговата непосредна околина со интензитет III степени според Европската макросеизмичка скала.

Share.