Офицерски ќе се заштитува со тараби

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Офицерскиот дом продолжува да биде обезбедуван на начинот на којшто и досега беше со физичко обезбедување, меѓутоа времето покажа дека тоа не е доволно. Во овој период, условно кажано не се превзедоа некои активности во делот на обезбедувањето  со местење на тараби, велам условно затоа што изведбените активности на Офицерски исто така ќе започнат со кровната конструкција. Оној кој што ќе го изведува кровот ќе ги постави и тарабите. Всушност би било непотребно ние како Општина во краток временски период да ги поставиме тарабите на наш трошок, зошто тие за кратко ќе бидат на трошок на изведувачот кој што насоро ќе започне со активностите на Офицерскиот дом, рече Наташа Петровска, градоначалник на Битола.

Share.